91.
fènyer
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acabar de treballar (la pasta de cada peça de pa) sobre una taula. [...]
|
92.
sucada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció de sucar. Tros de pa, bescuit, etc., sucat en vi, xocolata, etc. [...]
|
93.
ateserar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Preparar (un forn) posant-lo a punt de rebre el pa, els materials a coure. [...]
|
94.
llescar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer llesques. Qui llescarà el pa? llescar una panna de suro Treure'n llesques. [...]
|
95.
sucamulla
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fet de sucar pa, galetes, etc., en un líquid, generalment vi o llet. Fer sucamulla. [...]
|
96.
àzim
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
V. pa. [...]
|
97.
companatge
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vianda que es menja amb el pa o a més del pa. No vull pa tot sol per berenar: doneu-me companatge. I per tot companatge mitja dotzena de nous. [...]
|
98.
arayes (pa de pita farcit amb ingredients diversos)
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
99.
arbre amb pa de terra
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Agricultura. Ramaderia. Pesca
Arbre ornamental subministrat amb pa de terra cobert amb material divers i no contingut dins d'un contenidor. [...]
|
100.
arbust amb pa de terra
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Agricultura. Ramaderia. Pesca
Arbust ornamental subministrat amb una porció de terra que conté les arrels, de volum més o menys gran, que es manté compacta, cosa que en facilita la plantació i en fa augmentar la supervivència, i que va lligada i embolicada. [...]
|