21.
bacallà al forn amb estofat de cigrons, gallina i peixopalo
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
22.
brou de gallina amb pilota de trompetes de la mort
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
23.
ou ecològic
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Agricultura. Ramaderia. Pesca
Ou procedent d'una gallina ecològica. [...]
|
24.
ou mil·lenari
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Plat de la cuina xinesa consistent en un ou dur de gallina, ànec o guatlla, amb la clara de color d'ambre i el rovell de color verd negrós, de textura gelatinosa i gust fort, que es prepara colgant l'ou cru en un medi alcalí, tradicionalment una barreja de calç, cendra, sal i argila, durant un [...]
|
25.
medi de Pai
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Solució salina normal amb ou de gallina, emprada per al cultiu del bacil diftèric. [...]
|
26.
reflex peribucal
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Arrufament dels llavis que adopten la forma de cul de gallina, en percudir-los en la línia mediana. [...]
|
27.
lloca
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la vida
Femella d'aviram, especialment la gallina, des que cova els ous fins que neixen els pollets i els cria. [...]
|
28.
escataineig
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la vida
Crit de la gallina. [...]
|
29.
reflex pilomotor superior
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Horripilació, o pell de gallina, del tòrax i del braç en sentit descendent, en estimular mecànicament la pell de la regió supraespinosa. [...]
|
30.
agallir
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la vida
Caponar, el gall, la gallina. [...]
|