1.
fogassa
Font
Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 pa. 2 formatge. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
|
2.
formatge
Font
Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 fogassóo fogassa, peça de formatge tendre. pa de formatge, íd. formatge tendre (o novell), que fa poc que és fet i encara és bla i poc gustós. formatge vell, el que ja té moltes setmanes i ha adquirit duresa, color i sabor més forts. formatge ullat formatge serrat, el que es manté compacte i [...]
|
3.
pa
Font
Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 pa blanc pa morè (o moreno) pa de pagès pa clotós, pa ullat. pa tou, pa del dia. pa eixut, que no és del dia. pa sec fogassa, pa molt ordinari, aplatat i rodó. pa de barrao simpl. barra, pa en forma de barra. pa de motlle pa de crostons, de forma triangular amb un crostó a cada angle [...]
1 pa blanc pa morè (o moreno) pa de pagès pa clotós, pa ullat. pa tou, pa del dia. pa eixut, que no és del dia. pa sec fogassa, pa molt ordinari, aplatat i rodó. pa de barra o simpl. barra, pa en forma de barra. pa de motlle pa de crostons, de forma triangular amb un crostó a cada angle. llonguet qüerna, panet petit, en forma de dues banyes unides per les puntes. bescuit o galeta, pa que hom cou una segona vegada perquè es conservi llarg temps, com el que hom usava abans en els vaixells. pa de munició, el que donen als soldats. eulògia, pa beneït. pa de pessic, pa de pastisser, elaborat amb mantega i sucre. Cp. guimbarro, crostó, rosegó 2 → massa. © Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana |