Resultats de la cerca bàsica: 190.205

Diccionaris terminològics
41. paper de cobertura
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Paper molt absorbent preparat per a ser impregnat amb resina sintètica, que s'utilitza com a capa exterior d'una làmina decorativa i com a element de protecció de les capes interiors. [...]
42. molt baixa tensió
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Agricultura. Ramaderia. Pesca
Tensió que s'utilitza per a subministrar impulsos elèctrics a electrovàlvules de fins a 24 V. [...]
43. temporal molt fort
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Transports
Vent entre 48 i 55 nusos (24,5-28,4 m/s) que en l'escala de Beaufort té força 10. [...]
44. xili de Jalapa
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Fruit d'una varietat de la pebrotera (Capsicum annuum), picant, de parets gruixudes i de color verd fosc en estat immadur, que es torna vermellós quan madura, molt usat en la cuina mexicana. [...]
45. a boca de canó
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Protecció civil. Defensa
Dit d'un tret disparat amb la boca de foc de l'arma en contacte amb la pell, que produeix una lesió molt violenta, de vores irregulars i amb arrencaments de pell. [...]
46. crisoberil d'ull de gat
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la Terra
Varietat translúcida o opaca de crisoberil que presenta l'efecte d'ull de gat per les inclusions internes que conté, formades per canals molt fins i orientats paral·lelament. [...]
47. miniranura de temps
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Tecnologies de la informació i la comunicació
Ranura de temps molt breu que permet als usuaris que volen accedir al medi compartit d'una xarxa l'obtenció exclusiva d'una altra ranura més gran que hagi quedat lliure. [...]
48. moscatell de gra menut
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Vi elaborat amb raïm moscatell de gra menut, dolç, molt aromàtic, àcid, de color daurat, amb un grau alcohòlic alt i una aroma floral, que se sol prendre a les postres. [...]
49. picapoll blanc
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Raïm blanc produït pel cep picapoll blanc, de maduració tardana, molt compacte i amb els grans molt petits, esfèrics, saborosos i amb la pell molt prima i tendra. [...]
50. bombardeig de missatges
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Tecnologies de la informació i la comunicació
Atac de denegació de servei que consisteix a enviar un flux continuat de missatges de text a un dispositiu mòbil a una velocitat molt alta, amb l'objectiu de col·lapsar el dispositiu, causar molèsties o captar l'atenció de la víctima. [...]
Pàgines  5 / 19.021 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>