21.
condimentar
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr condimentar, amanir. [...]
|
22.
amaniment
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Acció i efecte d'amanir. [...]
|
23.
adobar
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Amanir un menjar amb un adob. [...]
|
24.
aderezar
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 [adornar, embellecer] adornar, ornar. 2 preparar [el menjar], guisar. Aderezar la carne, preparar la carn. 3 [aliñar] amanir. Aderezar la lechuga, amanir l'enciam. 4 [licor] aromatitzar. 5 [disponer] agençar, endreçar. 6 [dar apresto a las telas] aprestar. 7 p fr [guiar] adreçar. 8 fig i p [...]
|
25.
escabetx
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Adob fet amb vi o vinagre, fulles de llorer i altres ingredients, per a amanir el peix i altres menges. [...]
|
26.
sazonar
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 [manjares] assaonar, adobar, amanir. 2 fig [madurar] assaonar, fer madurar. v pron 3 [madurar] assaonar-se, madurar intr. [...]
|
27.
aliñar
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 [componer] agençar, endreçar, arranjar. 2 amanir. Aliñar la lechuga, amanir l'enciam. 3 [condimentar] adobar, assaonar. 4 [los licores] aromatitzar. 5 amer [una luxación, una fractura] reduir. 6 fig i fam despatxar. A este le voy a aliñar pronto, aquest, el despatxaré aviat. 7 taurom [...]
v tr 1 [componer] agençar, endreçar, arranjar. 2 amanir. Aliñar la lechuga, amanir l'enciam. 3 [condimentar] adobar, assaonar. 4 [los licores] aromatitzar. 5 amer [una luxación, una fractura] reduir. 6 fig i fam despatxar. A este le voy a aliñar pronto, aquest, el despatxaré aviat. 7 taurom preparar [el toro per matar-lo]. |
28.
enchilar
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
amer v tr 1 amanir amb pebrot. 2 fig irritar, molestar. 3 fer una planxa. v pron 4 [enfadarse] picar-se, empipar-se. [...]
|
29.
coure en blanc
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Coure al forn una pasta sense amanir en un motlle fondejat generalment amb llegums secs, que s'han de retirar abans d'acabar la cocció. [...]
|
30.
sal
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f 1 quím sal. 2 [per a amanir, etc] sal. 3 fig sal, salero m, gracia. Explica acudits amb molta sal, cuenta chistes con mucho salero. 4 pl sales. Sals de bany, sales de baño. 5 sal amoníaca quím sal amoníaca (o amoníaco). 6 sal comuna (o de cuina) sal común (o de cocina). 7 sal de fruita sal de [...]
|