Resultats de la cerca frase exacta: 764

61. péixer
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fornir d'aliment o de pastura (algú o alguna bèstia). Fornir d'aliment (un ocell, un infant, una persona gran, etc.), ficant-l'hi a la boca. Últimament ha perdut molt i l'hem de péixer. Fornir (d'aliment) un infant, una persona gran, etc., ficant-l'hi a la boca. La mare li [...]
62. organolèptic -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que produeix un efecte o impressió al tacte, al gust o a l'olfacte. Les propietats organolèptiques d'un cos, d'un aliment, d'un medicament. [...]
63. sobrealimentar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Donar (a algú) un excés d'aliment. [...]
64. comensalisme
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
65. adulterar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cometre adulteri. Desnaturalitzar (una substància, un aliment, un medicament, etc.), mesclant-hi una substància estranya. Adulterar la farina amb barita. Fer impur, viciar. Comportaments que adulteren l'acció política. [...]
66. aromatitzant
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que aromatitza. Substància que, aplicada en petita quantitat, aporta una aroma a un aliment, una beguda, un cosmètic, etc., o bé en millora i en reforça l'aroma existent. [...]
67. sàpid -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té algun sabor. Que, com a component d'un aliment, influeix en el seu sabor. Emprat per a modificar el sabor dels aliments, s'aplica a un additiu. [...]
68. palatabilitat
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Qualitat d'ésser agradable al paladar un aliment. [...]
69. salicilar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tractar amb l'àcid salicílic. Salicilar un aliment. [...]
70. pasteuritzar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Sotmetre (un aliment) a temperatures controlades i relativament suaus per tal de destruir-ne els gèrmens patògens sensibles a la calor i millorar-ne la conservació, sense alterar les qualitats organolèptiques i nutritives. [...]
Pàgines  7 / 77 
<< Anterior  Pàgina  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  Següent >>