Resultats de la cerca frase exacta: 97

81. bikol
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Llengua. Literatura
destacar el masbatenyo i el sorsogon. [...]
82. òrbita geoestacionària
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Tecnologies de la informació i la comunicació
'aquest tipus d'òrbites es pot destacar l'elevada distància a què es troba de la Terra, que obliga a transmetre amb molta potència per pal·liar els efectes de l'atenuació, i els elevats retards que sofreixen les comunicacions. Aquests inconvenients es poden solucionar utilitzant altres tipus d'òrbites [...]
83. Criteris de redacció del certificat
Font Fitxes de l'Optimot
... Albert Martínez i Pla, com a cap de la Secció de... 2. Certificació Aquesta part, que és el nucli del certificat, s'introdueix amb la forma Certifico, seguida de dos punts i aïllada de la resta del text. Aquesta forma se sol destacar o bé en majúscules o bé en negreta. Després dels dos punts s [...]
84. porfíria
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
teixit hepàtic, amb la intenció de destacar la localització predominant, per bé que no exclusiva, del defecte metabòlic. Les manifestacions clíniques són de dues classes: fenòmens de fotosensiblització dèrmica causats per les porfirines acumulades, exposats en forma de fotosensiblitat aguda o resposta [...]
85. transfusió massiva
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
'equilibri acidobàsic. Ultra aquestes complicacions, cal destacar que les hematies conservades no tenen 2,3-difosfoglicerat (2,3 DPG), per la qual cosa roman disminuïda llur capacitat d'alliberament de l'oxigen als teixits, amb el resultat d'hipòxia tissular. [...]
86. cereal
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
de les proteïnes, cal destacar una general deficiència de lisina i, només pel que fa al blat, la presència d'àcid glutàmic i prolina, aminoàcids que confereixen a la farina les propietats reològiques que fan possible la panificació. [...]
87. NDII
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la Terra
Índex emprat per a estimar el contingut d'aigua de la vegetació i, més controvertidament, l'estrès hídric o la sequera, a partir de destacar el contrast entre les bandes de l'IRp i l'IRoc. Es calcula: NDII = (ρIRp − ρIRoc)/(ρIRp + [...]
88. susu
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Llengua. Literatura
ialunka i el susu.El susu és especialment proper a l'ialunka, però la mútua intel·ligibilitat és baixa. Cal destacar que la variació dialectal en el si del susu és molt petita.Els susus són descendents de l'imperi de Mali (segle XIII). Van arribar a la seva localització actual després del 1725 empesos [...]
89. vasculitis per hipersensibilitat
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
desencadenades per antígens exògens i endògens. Entre els antígens exògens cal destacar els fàrmacs (insulina, quinina, quinidina, fenilbutazona, fenacetina, penicil·lina, sulfamides, hidantoïnes, clorpromazina, penicil·lamina, vitamina B6), els agents infecciosos (virus de l'hepatitis B, arb [...]
90. NDISI
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la Terra
Índex que pretén destacar les superfícies impermeables descartant el soroll del sòl, la sorra i l'aigua, per mitjà de la comparació de les reflectàncies en la regió espectral de l'IRt amb les de les regions del VIS i l'IR. Es calcula: NDISI = (ρIRt − [(ρVIS + [...]
Pàgines  9 / 10 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Següent >>