81.
neu granulada
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la Terra
Precipitació en forma de grans de glaç blancs i opacs, d'1 mm a 5 mm de diàmetre, formats per capes concèntriques i de gruix variable, trencadissos i fàcils d'aixafar. [...]
|
82.
neu granulada
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la Terra
Conjunt de grans de glaç blancs i opacs, d'1 a 5 mm de diàmetre, formats per capes concèntriques i de gruix variable, trencadissos i fàcils d'aixafar. [...]
|
83.
ponent
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Economia. Empresa
Persona que intervé de manera activa en un congrés, presentant una ponència o una comunicació, o participant en una taula rodona, un debat, etc. [...]
|
84.
globus de seguretat
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Massa dura, rodona, que hom troba a l'abdomen de les parteres quan l'úter s'ha contret; no hi ha, llavors, perill d'hemorràgies. [...]
|
85.
oliva mançanenca
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Agricultura. Ramaderia. Pesca
Varietat d'oliva petita i rodona. [...]
|
86.
espermatogoni
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Cèl·lula espermàtica primitiva, gran i rodona, derivada per divisió mitòtica de les cèl·lules germinals primordials o gonòcits durant la vida embrionària, fetal i probablement també postnatal. [...]
|
87.
boia barril
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Transports
Boia rodona, grossa, de ferro revestit de fusta, que es manté en un lloc fix i que porta una anella a la part superior perquè puguin amarrar-hi embarcacions. [...]
|
88.
disc
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Òrgan o estructura anatòmica de forma rodona i aplatada. [...]
|
89.
palpís
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Part carnosa i rodona d'algun membre del cos. [...]
|
90.
coqueta
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Coca petita, lleugera, generalment rodona, i de consistència cruixent, feta a base d'arròs, blat de moro o algun altre cereal o barreja de cereals i de vegades coberta de xocolata, coco ratllat, etc. [...]
|