11.
mel premsada
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
[...]
|
12.
Can Mel, turó de
Font
Nomenclàtor de Catalunya
Selva
Massanes *
Can Mel, turó de
Elevació (cim, puig, turó...) [...]
|
13.
Mel, Mas de la
Font
Nomenclàtor de Catalunya
Alt Camp
el Pont d'Armentera
Mel, Mas de la
Edificació aïllada (mas, casa...) [...]
|
14.
Mel, roc de la
Font
Nomenclàtor de Catalunya
Berguedà
Casserres
Mel, roc de la
Elevació (cim, puig, turó...) [...]
|
15.
Mel, roca de la
Font
Nomenclàtor de Catalunya
Conca de Barberà
Vimbodí i Poblet
Mel, roca de la
Elevació (cim, puig, turó...) [...]
|
16.
escala de Mel
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Tecnologies de la informació i la comunicació
Escala freqüencial perceptiva que reprodueix la sensibilitat freqüencial de l'oïda humana. Per a freqüències baixes, de 500 Hz, l'escala normal i l'escala de Mel coincideixen, mentre que per a freqüències superiors, la sensibilitat de l'oïda humana es redueix notablement i presenta una resposta [...]
|
17.
escala de Mel
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Arts
Escala freqüencial perceptiva que aproxima la sensibilitat freqüencial de l'oïda humana amb una resposta logarítmica a freqüències superiors a 500 Hz. [...]
|
18.
lluna de mel
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Recuperació funcional de les cèl·lules beta pancreàtiques que es presenta amb freqüència durant la fase inicial del tractament amb insulina en malalts que acaben de ser diagnosticats. La lluna de mel pot durar algunes setmanes o mesos i, excepcionalment, alguns anys. La quantitat d'insulina [...]
|
19.
lluna de mel
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Recuperació funcional de les cèl·lules beta pancreàtiques que es presenta amb freqüència durant la fase inicial del tractament amb insulina en persones que acaben de ser diagnosticades. [...]
|
20.
mel d'oli
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Elaboració d'oli d'oliva texturitzat, viscosa, dolça i groguenca, feta amb aigua, oli d'oliva i sucres que actuen d'agents texturitzants i que li confereixen una textura semblant a la mel. [...]
|