71.
comarejar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Passar el temps d'una banda a l'altra murmurant, xafardejant. [...]
|
72.
estiuar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Especialment el bestiar, passar l'estiu en un indret determinat. Agostejar-se. [...]
|
73.
llegany
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Núvol prim que deixa passar amb intermitències els rajos de sol. [...]
|
74.
politjó
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Rodeta per on es fa passar la corda d'una politja. [...]
|
75.
quinzenada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Temporada de quinze dies. Aniré a passar una quinzenada a fora. [...]
|
76.
tamisar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Passar pel tamís. Les cortines tamisaven la intensa llum del sol. [...]
|
77.
transparent
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que deixa passar la llum de manera que es poden veure els objectes a través seu. Un vidre transparent. Un esmalt opac esdevé transparent després d'una cuita excessiva. L'al·lusió és transparent. Un estil transparent, clar. Que deixa passar, sense absorció, certs [...]
|
78.
bugada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Operació de netejar la roba. Dilluns farem bugada. Passar bugada. Roba sotmesa a la bugada. Has de posar la bugada a estendre. Neteja 2 . fer bugada [o passar bugada] Parlar de temes privats, fer-ne comentaris. [...]
ensajornar
v. tr. [HO] [LC] Passar per les brases (la carn o altra vianda) perquè es conservi. |
79.
cangueli
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Por. Tenir, passar cangueli. agafar-li el cangueli a algú Tenir molta por. [...]
|
80.
ensajornar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Passar per les brases (la carn o altra vianda) perquè es conservi. [...]
|