Resultats de la cerca frase exacta: 6

Diccionari de la llengua catalana
1. bunyol
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Massa de forma més o menys rodona, feta de pasta de farina ben batuda a la qual poden incorporar-se altres substàncies reduïdes a pasta, com bacallà, cervell, patates, etc., i fregida amb oli o llard. Bunyols de bacallà. Bunyols de cervell. Bunyol fet de farina, ous i mel [...]
2. crespell
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bunyol prim de pasta dolça. [...]
3. abunyolat -ada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té la forma i l'esponjositat d'un bunyol. [...]
4. xurro 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
5. encasada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bunyol gros de crosta endurida, de pasta fina i molt dolça, i amb crema a dins, propi de Barcelona. [...]
6. dauradella
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Falguera de mida petita, de fulles pinnatífides de lòbuls curts i arrodonits i esporangis coberts per esquames que semblen daurades, emprada antigament com a medicinal (Ceterach officinarum). Bunyol fet amb carn picada pastada amb ous, sucre i mantega, típic de Menorca.  [...]