1.
bunyol
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Massa de forma més o menys rodona, feta de pasta de farina ben batuda a la qual poden incorporar-se altres substàncies reduïdes a pasta, com bacallà, cervell, patates, etc., i fregida amb oli o llard. Bunyols de bacallà. Bunyols de cervell. Bunyol fet de farina, ous i mel [...]
|
2.
crespell
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bunyol prim de pasta dolça. [...]
|
3.
abunyolat -ada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té la forma i l'esponjositat d'un bunyol. [...]
|
4.
xurro 1
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Peça de pasta de bunyol de forma allargada i estriada. [...]
|
5.
encasada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bunyol gros de crosta endurida, de pasta fina i molt dolça, i amb crema a dins, propi de Barcelona. [...]
|
6.
dauradella
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Falguera de mida petita, de fulles pinnatífides de lòbuls curts i arrodonits i esporangis coberts per esquames que semblen daurades, emprada antigament com a medicinal (Ceterach officinarum). Bunyol fet amb carn picada pastada amb ous, sucre i mantega, típic de Menorca. [...]
|