111.
biliverdina
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pigment de color verd present en la bilis, el fetge, la melsa i la medul·la òssia d'alguns animals. [...]
|
112.
hepàtic -a
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Relatiu o pertanyent al fetge. Artèria hepàtica. Còlic hepàtic. Grogós, d'un color semblant al del fetge. Verd hepàtic. [...]
|
113.
apedregar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tirar pedres (contra algú o alguna cosa). Cada dia una colla de nois apedrega els gossos. Lapidar . apedregar-se algú del fetge [o apedregar-se algú de la bufeta] Fer-se-li pedres o càlculs al fetge, a la bufeta. [...]
|
114.
cirrosi
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Malaltia degenerativa i difusa d'un òrgan, especialment del fetge, que tendeix progressivament a la pèrdua de la seva funció. Cirrosi hepàtica. [...]
|
115.
fetjut -uda
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té el fetge gros. [...]
|
116.
hepatòleg hepatòloga
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Especialista en malalties del fetge. [...]
|
117.
hepatomegàlia
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Augment del volum del fetge. [...]
|
118.
hepatòcit
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cèl·lula pròpia i específica del fetge. [...]
|
119.
fetge d'ànec amb reducció de calvados
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
120.
fetge fresc d'ànec amb poma cuita
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|