1. Cep conreat tradicionalment al Penedès, resultat d'una mutació genètica del xarel·lo.2. Raïm negre produït pel cep xarel·lo vermell, de maduració tardana i amb els grans dolços, de color vermellós i amb la pell gruixuda.3. Vi elaborat amb raïm xarel·lo vermell, fresc, àcid, amb un grau alcohòlic [...]
Infecció de les espècies del gènere Juniperus, especialment J. virginiana L., J. horizontalis Moench, i J. scopulorum Sarg.; Cedrus spp. (on es desenvolupen els telis), i rosàcies dels gèneres Crataegus i Pyrus (on es desenvolupen els ecidis i els picnidis), produïda pel fong uredinal Gymnosporangi [...]
Infecció de la savina vermella de Colorado (Juniperus scopulorum Sarg.) (on es desenvolupen els telis), i de rosàcies dels gèneres Amelanchier, Crataegus, Cydonia, Pyrus, etc. (on es desenvolupen els ecidis i els picnidis), produïda per Gymnosporangium nelsonii Arth. [...]
Infecció de la fusta, que pren color vermell, produïda principalment pel basidiomicet Heterobasidion annosum (Fr.) Bref. (= Fomes annosus (Fr.) Cooke). [...]
1. Cep conreat tradicionalment a les Illes Balears, de brotada mitjana.2. Raïm blanc produït pel cep giró ros, mitjà, allargat i amb els grans mitjans, troncoovoides i de color vermell grisós.3. Vi elaborat amb raïm giró ros, poc àcid, aromàtic i amb un grau alcohòlic alt, que se sol utilitzar per [...]