21.
xixina
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f 1 gastr [carn picada] picadillo m. 2 fer xixines fig [d'algú o d'alguna cosa] hacer picadillo (o puré, o pedazos, o polvo, o trizas, o papilla). [...]
|
22.
lacerar
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 [estripar] rasgar, desgarrar, romper. 2 [ferir esqueixant] lacerar, herir. Li laceraren la carn, le laceraron la carne. 3 fig lacerar, desgarrar, destrozar. Lacerar l'ànima, lacerar el alma. [...]
|
23.
llanejar
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v intr [la carn de xai] saber a lana. [...]
|
24.
bleir
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 quemar, abrasar. Fa un sol que bleeix, hace un sol que abrasa. v pron 2 quemarse. 3 [el menjar] socarrarse. S'ha bleït la carn, la carne se ha socarrado. [...]
|
25.
extret
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m 1 extracto. Extret de carn, extracto de carne. Extret fluid, sec, tou, extracto líquido (o fluido), seco, blando. 2 extret d'alzina extracto de encina. 3 extret de castanyer extracto de castaño. [...]
|
26.
carnús
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m [pl: -ussos] 1 [d'una ferida] carnosidad f, bezo. 2 [carn dolenta] carniza f, piltrafa f. 3 [animal mort] carroña f. 4 fig [home brut] cerdo, guarro. 5 fig [home de poc enteniment] bruto. [...]
|
27.
ros
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
-ossa adj 1 rubio -bia. Té els cabells rossos, tiene el pelo rubio. 2 [la carn, etc] dorado -da. adj i m i f 3 [persona] rubio -bia. m 4 [rosada] rocío. 5 mil [capell] ros. [...]
|
28.
embotidor
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
-a adj i m i f 1 [de carn] embutidor -ra. 2 [de papers, borra, etc] atiborrador -ra. 3 [de metalls] embutidor -ra. m 4 [d'un rec, canal, etc] presa f, azud. f 5 [màquina] embutidora. [...]
adj i m i f 1 [de carn] embutidor -ra. 2 [de papers, borra, etc] atiborrador -ra. 3 [de metalls] embutidor -ra. m 4 [d'un rec, canal, etc] presa f, azud. f 5 [màquina] embutidora. |
29.
descarnat
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
-ada adj 1 [mancat de carn] descarnado -da. Ossos descarnats, huesos descarnados. 2 [molt magre] descarnado -da. 3 [nu] descarnado -da, desnudo -da. Les parets descarnades del casalot, las paredes descarnadas del caserón. Paisatges descarnats, paisajes descarnados. 4 fig [descripció, relat [...]
|
30.
cruejar
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v intr estar medio crudo -da. Aquest tall de carn crueja, este filete está medio crudo. [...]
|