181.
coure a la cocota
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Coure un aliment en una cocota. [...]
|
182.
al·lèrgia alimentària
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Reacció adversa a aliments en què hi ha una resposta nociva i exagerada del sistema immunitari a un aliment o a un component d'un aliment. [...]
|
183.
banyar
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Cobrir totalment un aliment amb un líquid. [...]
|
184.
intolerància alimentària
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Reacció adversa a aliments en què l'organisme és incapaç de digerir, metabolitzar o assimilar, de manera total o parcial, un aliment o un component d'un aliment. [...]
|
185.
radurització
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
Irradiació a dosis suficients per a reduir el nombre de formes vegetatives bacterianes i de microorganismes més sensibles d'un aliment, a fi d'allargar-ne el període de conservació. [...]
|
186.
bresa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Conjunt d'hortalisses, verdures, espècies, etc., tallades a trossos de 2 a 3 cm, amb què es fondeja generalment una bresera per a coure-hi un aliment, especialment carn, en oli, mantega o llard. [...]
|
187.
gramatge
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
Pes de la ració d'un aliment expressat en grams. [...]
|
188.
teoria del rastreig de la informació
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Informació. Documentació
Teoria que, prenent com a referència els mecanismes animals de cerca d'aliment, intenta explicar la manera com les persones busquen la informació, especialment per Internet, a fi de crear estratègies que en facilitin l'obtenció. [...]
|
189.
caixer
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències socials
Dit d'un aliment ritualment pur, elaborat segons els costums tradicionals jueus. [...]
|
190.
regar
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Abocar una quantitat de líquid petita a un preparat o un aliment. [...]
|