Resultats de la cerca frase exacta: 125

71. Com es diu relleno nórdico en català?
Font Fitxes de l'Optimot
Àrea temàtica Indumentària. Confecció
Per designar l'edredó recobert d'una funda de roba de llençol i farcit de plomes o de material sintètic, amb el qual no fa falta ni llençol de sobre ni manta ni cobrellit, la denominació adequada en català és edredó nòrdic o simplement nòrdic. Pel que fa a la funda que recobreix l'edredó nòrdic [...]
72. braç
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Petit rec que embranca amb un rec principal i serveix per a distribuir millor l'aigua. braç de gitano Pastís de forma allargada, fet amb pa de pessic, farcit de crema, nata, trufa, etc., enrotllat i empolvorat amb sucre de llustre, xocolata o crema cremada. braç de mar Canal format [...]
73. caneló de moniato farcit de civet de porc senglar lacat sobre llit de sopa de castanyes i oli de tòfona
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
74. polpeta
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
75. saltimbocca
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Filet de vedella típic de la cuina romana, de vegades enrotllat i farcit, que es cobreix amb un tall de pernil i fulles de sàlvia i se salta en una paella amb mantega i vi blanc. [...]
76. cupcake [en]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Pastís rodó individual, de vegades farcit, que es cobreix per la part superior amb una capa dolça, generalment de sucre i clara d'ou, fondant o crema de mantega, i es decora sovint amb motius comestibles, originari de la pastisseria anglosaxona. [...]
77. briuat
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Pastisset de pasta de full farcit generalment d'ametlles, fregit i cobert de mel, típic del Marroc. [...]
78. futomaki
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Maki de gruix considerable, amb un diàmetre que pot arribar als sis centímetres, farcit generalment de diversos ingredients. [...]
79. hossomaki
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Maki de poc gruix, d'uns dos centímetres de diàmetre, que sol estar farcit d'un únic ingredient. [...]
80. llaç
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Pastís de pasta de full gebrat i generalment farcit de cabell d'àngel, que té forma de llaç. [...]
Pàgines  8 / 13 
<< Anterior  Pàgina  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  Següent >>