Resultats de la cerca frase exacta: 38

Diccionari de la llengua catalana
1. salsa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Composició o mescla líquida o pastosa de diferents ingredients comestibles que s'afegeix a certs plats per fer-los més saborosos. Ous amb salsa de tomàtec. Salsa verda, salsa maionesa. Salsa blanca. Salsa tàrtara. salsa de Sant Bernat La fam, que fa trobar bons tots els [...]
2. allada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Picada, salsa, d'alls. [...]
3. pebrada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Salsa feta amb pebre. Molleric pebrer.  [...]
4. allioli
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Salsa feta d'alls picats debatuts amb oli. [...]
5. nogada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Salsa feta de nous i d'algunes espècies. [...]
6. salsera
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vas per a servir la salsa a taula. [...]
7. untuós -osa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que conté greix, que embruta de greix. Una sopa, una salsa, untuosa. Tenia el cabell untuós i molt estirat. D'una dolçor penetrant, insinuant. Va fer un discurs untuós i subtil. [...]
8. beixamel
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Salsa feta a base de mantega, llet i farina. [...]
9. tabasco
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Salsa feta amb una varietat de pebre vermell molt picant. [...]
10. escaldum
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat de carn, habitualment d'aviram, amb patates, sofregit i una salsa. [...]
Pàgines  1 / 4 
Pàgina  1  2  3  4  Següent >>