1.
conservar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tenir cura (d'una cosa) impedint que sigui alterada o destruïda. Conservar els ous, la fruita. L'oli i la sal conserven molt la vianda. Mirem de conservar la salut. Conserva bé la vista, aquest vell. Conservar i preservar el fons d'un arxiu. No perdre's, escapar a les causes d [...]
|
2.
conservar
Font
Verbs conjugats
El verb que heu cercat es conjuga com cantar.
[...]
|
3.
conservar
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Sotmetre un aliment a l'operació de conservació. [...]
|
4.
conservar
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 [la salud, un secreto, la amistad, etc] conservar. 2 [hacer conservas] conservar, fer conserva de. v pron 3 conservar-se. [...]
|
5.
conservar
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 [no deixar perdre] conservar. 2 [fer conserves] conservar. v pron 3 conservarse. [...]
|
6.
conservar
Font
Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 guardar sustentar, fer que una cosa conservi el seu vigor. mantenir. Mantenir una posició presa a l'enemic. retenir. El seu estómac no podia retenir la medecina. reservar. Això ho reservo per a quan sigui vell. tenir, conservar, impedir que una cosa se'n vagi, que es perdi (Alc.). custodiaro [...]
|
7.
custodiar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Guardar, conservar, tenir cura (d'algú o d'alguna cosa). Una guarnició custodiava l'illa. [...]
|
8.
acabalar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Esforçar-se a aconseguir i conservar (riqueses, cabals). [...]
|
9.
fenificar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Assecar (el farratge fresc) per tal de poder-lo conservar. [...]
|
10.
glaçonera
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Motlle per a fer glaçons. Recipient per a conservar o servir glaçons. [...]
|