Fruit del cirerer (Prunus avium), arrodonit, de color vermell fosc, dolç o amarg i comestible. Els peduncles de les cireres han estat emprats en decocció com a diürètic. [...]
Àcid picrotoxínic, de fórmula C30H34O13, principi que hom obté dels fruits de la croca de llevant (Anamirta cocculus). És una substància blanca, de sabor amarg; és estimulant del sistema nerviós central, especialment dels centres parasimpàtics. Hom l'ha [...]
-a adj 1 dulce. És dolç com la mel, es dulce como la miel. 2 [no amarg, no àcid, no salat] dulce. Aigua dolça, agua dulce. 3 [menjar] dulce, soso -sa. És massa dolça, está demasiado dulce. 4 [begudes] dulce. Vi dolç, vino dulce. 5 [teixits] dulce. Una llana dolça, una lana dulce. 6 fig dulce. Un [...]
Sensació percebuda pel sentit del gust. Hom accepta que poden ésser percebuts quatre sabors diferents: amarg (alcaloides, glicòsids, sals magnèsiques), dolç (sucres, edulcorants), salat (sals inorgàniques) i agre o àcid (àcids). [...]
Glicòsid menys amarg que la naringina, de la qual deriva per hidròlisi. S'obté a partir de l'escorça del cirerer americà (Prunus serotina), i posseeix qualitats sedants, pectorals i astringents. El fruit de l'arbre és també intensament astringent. [...]
Compost de fórmula C32H55O2, derivat de les fulles de l'arbust asiàtic Gymnema sylvestre, que en contacte amb la mucosa lingual produeix l'abolició temporal del sentit dels gustos dolç i amarg. [...]