201.
pastís Tatin amb crema de llet
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
202.
Mare de Déu de la Llet
Font
Nomenclàtor de Catalunya
Segarra
Torrefeta i Florejacs
Mare de Déu de la Llet
Edifici històric [...]
|
203.
recental
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que encara s'alimenta de llet materna. Un anyell recental o de llet. [...]
|
204.
quartí
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mesura de capacitat per a líquids, especialment vi o llet, equivalent a 4 porrons. [...]
|
205.
xup-xup
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bull lent d'un líquid, com el suc d'un guisat, la llet, etc. [...]
|
206.
munyir
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Treure la llet (d'una femella) prement-li la mamella. Ara munyen la vaca i podran donar-nos llet. munyir la vaca Treure tot el profit possible d'algú o d'alguna cosa. Treure (la llet) de la mamella prement-la. Llet munyida de poc. A les set muny i a les vuit ja té la llet venuda [...]
|
207.
abocador 2 abocadora
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Persona que aboca. Mosso de cafè que abocava el cafè, la llet, etc., a les tasses. [...]
|
208.
magdalena
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pastís petit ovalat o rodó, de massa esponjosa, fet de farina, llevat, llet, sucre, ou i oli. [...]
magdalena
f. [LC] [HO] Pastís petit ovalat o rodó, de massa esponjosa, fet de farina, llevat, llet, sucre, ou i oli. |
209.
maternitzada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
V. llet. [...]
|
210.
dorca
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Gerra o càntir de terrissa, de fusta o de metall on es guarda aigua, oli, vi, llet, etc. [...]
|