Resultats de la cerca frase exacta: 8

Diccionari de la llengua catalana
1. amanir
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Posar oli, vinagre, sal, etc., (a certes viandes). Amanir l'enciam.  [...]
2. amaniment
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció d'amanir; l'efecte. Allò que serveix per a amanir, condiment. Sense cap altre amaniment que sal i oli. [...]
3. agibellar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Amanir, arranjar. Agibellar l'enciam. Una cosa mal agibellada. [...]
4. trufar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Amanir amb tòfones. Pollastre trufat. [...]
5. enciamar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Amanir amb sal, oli, i, sovint, amb vinagre i altres condiments. [...]
6. setrill
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vas o gerret, generalment de vidre, en què es posa l'oli o el vinagre d'amanir. setrill d'amanir Pot de metall amb tres brocs que era emprat antigament pels paraires i pels filadors per a mullar amb oli, amb aigua sabonosa, etc., les fibres que havien d'ésser cardades. [...]
7. trempar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Donar (a l'acer, al cristall, etc.) el punt de duresa i elasticitat que necessiten per a certs usos. Per trempar l'acer cal escalfar-lo fins a una temperatura elevada i refredar-lo sobtadament. Temprar. Tallar (una ploma) de manera que serveixi per a escriure. Amanir 2. Un home, tenir o [...]
8. oli
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
'extreu de l'oliva. Amanir l'escarola amb oli i sal. Pa sucat amb oli. Oli escaldat. oli de basses Oli extret de les morques. oli de primeres Oli de primera pressió. oli de segones Oli de segona pressió. oli verge Oli d'oliva extret per procediments mecànics en fred, sense cap [...]