Resultats de la cerca frase exacta: 167

81. suís -ïssa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Natural de Suïssa. Relatiu o pertanyent a Suïssa o als seus habitants. Martinet menut. Xicra de xocolata desfeta amb nata al damunt.  [...]
82. mantega
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Substància greixosa, sòlida i homogènia, d'un groc clar, que s'extreu de la llet o de la nata, per agitació. Una bola de mantega. Menjar pa amb mantega. Substància alimentosa semblant, per la seva consistència, a la mantega. Mantega de cacau, de palma, de cacauet, de [...]
83. lionès -esa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Natural de Lió. Relatiu o pertanyent a Lió o als seus habitants. Pastís petit, de forma arrodonida, farcit amb una preparació generalment dolça, com crema, nata o xocolata. [...]
84. búlgar -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
nata o de crema. [...]
85. bescuit
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pastís fet amb flor de farina, ous i sucre. Xocolata amb bescuits. Gelat elaborat amb ous i xarop de sucre batuts conjuntament en calent, amb addició posterior de nata o de clares d'ou batudes i amb congelació final. Porcellana que ha rebut dues cuites i que es deixa sense [...]
86. desnatat, desnatada / 'descremat' o 'desnatat'?
Font Fitxes de l'Optimot
L'adjectiu desnatat, desnatada és adequat tant per parlar de la llet a la qual s'ha tret la nata com per caracteritzar els productes elaborats amb aquesta llet sense nata. Per exemple: llet desnatada, formatge desnatat, iogurt desnatat. Amb aquests mateixos significats, també es pot fer servir l [...]
87. recuit de llet de cabra, nata de llet de vaca i escuma de llet d'ovella
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
88. crema 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
89. batre
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
, de paleta, de bastó, etc. S'han de batre tres ous. Batre la nata. batre la llana Aflonjar-la a cops de bastó en refer un matalàs, un coixí, etc. Operar mecànicament (sobre aliments líquids o pastosos) a fi de provocar la incorporació d'aire o d'un altre gas a [...]
90. cafè
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cafè amb whisky i nata. cafè llarg Cafè elaborat amb més aigua de la que se sol usar per a la mateixa quantitat de cafè molt. Establiment on serveixen cafè i també licors, refrescos, etc. El Cafè de la Rambla. L'amo del cafè. cafè concert Cafè [...]
Pàgines  9 / 17 
<< Anterior  Pàgina  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  Següent >>