FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Qualitat d'amarg. L'amargor del fel. L'amargor d'un remei. Vejam si això em traurà l'amargor de la boca. L'amargor de les seves paraules. Calze d'amargor. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Matèria colorant groga que conté curcumina, procedent dels rizomes de la Curcuma longa, que té un gust aromàtic semblant al pebre però més amarg i dona un color groguenc als plats cuinats. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Família de plantes dicotiledònies, proveïdes de circells, flors unisexuals i fruit en pepònide, distribuïdes principalment pels països càlids, que inclou sobretot herbes enfiladisses, algunes d'espontànies com la carabassina i el cogombre amarg i altres de [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fruit comestible de la cogombrera, generalment cilíndric, llis o bé amb tubercles o acícules. Cogombrera . cogombre amarg [o cogombre salvatge] Planta herbàcia de la família de les cucurbitàcies, reptant, de tiges i fulles cobertes de pèls rígids, flors [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
interrupció de la fermentació alcohòlica o per addició posterior. Un vi dolç i un vi sec. Xerès dolç. Que no és amarg, que no és àcid. Ametlles dolces. Pomes dolces. Que no és salat. L'aigua dolça dels rius, dels llacs, i l'aigua salada del mar. No [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bolet del gènere Boletus i altres gèneres afins de l'ordre de les boletals, en general comestible, gros i carnós, que es torna blau al tall o al tacte. mataparent amarg Mataparent de cama ampla, amb reticle vermell, tubs grocs i carn amarga (Boletus calopus). mataparent d [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
es pot aprofitar: hi han sortit bolets. bolet amarg Bolet de l'ordre de les tricolomatals, de bona mida, de carn molt amarga, freqüent als boscos mediterranis (Leucopaxillus gentianeus). bolet blanc Pebràs. bolet blanc Farinera. bolet cabriter Rossinyol 2 1. bolet carner [...]