51.
cascadura
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mastitis produïda per l'obstrucció dels canals de la llet. [...]
|
52.
vaqueria
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Lloc on tenen vaques per vendre'n la llet. Lleteria. [...]
|
53.
esterilitzar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer estèril o improductiu. Privar de la capacitat de reproduir-se. Destruir la totalitat dels microorganismes que hi ha (en un producte, en un objecte, en un medi). Esterilitzar la llet, bullint-la. Esterilitzar el bisturí. [...]
|
54.
càseum
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Part coagulada de la llet presa que se separa del xerigot. [...]
|
55.
lactífug -a
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que impedeix o detura la secreció de la llet. Medicament lactífug. [...]
|
56.
manxego
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Formatge de llet d'ovella originari de la Manxa. Formatge manxego. [...]
|
57.
uperitzar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tractar (la llet o un altre aliment) per tal d'esterilitzar-lo. [...]
|
58.
bescuitada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Sopa de bescuits amb llet. Ceràmica que s'ha cuit dues vegades. [...]
|
59.
caseïna
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mescla de proteïnes present a la llet i al formatge, molt nutritiva. [...]
caseïna
f. [BI] [IQ] [QU] Mescla de proteïnes present a la llet i al formatge, molt nutritiva. |
60.
galactòfor -a
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que condueix la llet de l'alvèol mamari al mugró. Conducte galactòfor. [...]
|