101.
glicorràquia
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Presència de qualsevol sucre en el líquid cefalorraquidi. [...]
|
102.
marsinada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Aigua amb sucre i una mica d'aiguardent. [...]
|
103.
negociant
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que negocieja o comercia. És negociant en sucre. [...]
|
104.
piuleta
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pastís petit de sucre en forma de piuleta. [...]
|
105.
cremat
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Part cremada d'una cosa. Beguda calenta a base de rom, cafè, pell de llimona, sucre, etc., que es flameja fins a la combustió gairebé total de l'alcohol. [...]
|
106.
gebrar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Dipositar-se gebre. Recobrir (fruites confitades) amb una capa de sucre que, un cop cristal·litzat, recorda el gebre. Fer que (en un licor) cristal·litzi sucre en una branqueta d'anís. [...]
|
107.
matxet
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Coltell llarg i pesant usat sobretot a Amèrica per a tallar la canya de sucre, aclarir boscos, com a arma, etc. matxet escorçador Matxet per a llevar l'escorça. [...]
|
108.
àlies; ex.: Salvador Seguí (a) el Noi del Sucre
[PDF, 313 kB]
Font
Abreviacions
Criteris lingüístics de la Secretaria de Política Lingüística
Paraula: àlies; ex.: Salvador Seguí (a) el Noi del Sucre
Abreviatura: (a)
Sigla:
Símbol: [...]
|
109.
desensucrar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Eliminar el sucre contingut (en una cosa ensucrada). [...]
|
110.
gema
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Dolç sec compost de sucre i rovell d'ou. [...]
|