1.
carn
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
[...]
|
2.
carn
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Part tova del cos dels quadrúpedes i l'aviram formada principalment per teixit muscular, connectiu i adipós, destinada a consum humà. [...]
|
3.
carn DFD
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Carn d'aspecte mat, de color fosc, eixuta al tall i de consistència ferma, generalment procedent d'animals que han estat sotmesos a un gran esforç poc abans de morir i han esgotat les reserves de glucogen. [...]
|
4.
carn forana
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Carn que arriba a l'escorxador per a ser conservada en cambres frigorífiques i posteriorment expedida, procedent d'un animal sacrificat en un altre escorxador. [...]
|
5.
carn fresca
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Carn procedent d'un animal acabat de sacrificar que ha estat airejada i no s'ha sotmès a cap altre tractament que no sigui el fred no inferior als 0 ºC. [...]
|
6.
carn halal
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències socials
Carn d'un animal matat segons els ritus musulmans. [...]
|
7.
carn marbrenca
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Carn amb infiltracions greixoses entre les fàscies musculars que li donen una melositat especial. [...]
|
8.
carn picada
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Carn que ha estat triturada en fragments molt petits mitjançant aparells mecànics. [...]
|
9.
carn PSE
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Carn de color rosa pàl·lid, molt humida i tova, amb un pH àcid degut a l'acumulació d'àcid làctic en el múscul, que indica l'estrès que ha sofert l'animal en els moments anteriors al sacrifici. [...]
|
10.
carn reposada
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Carn un cop desapareguda la rigidesa cadavèrica, en la qual es produeixen modificacions químiques, fisicoquímiques, histoquímiques, histològiques i organolèptiques. [...]
|