Tècnica de transferència d'àcid nucleic que permet de detectar seqüències específiques d'RNA en una població de molècules que s'han separat per pes molecular mitjançant l'electroforesi en gel. [...]
Procediment de conservació d'un aliment congelat que consisteix a banyar-lo o ruixar-lo amb aigua freda perquè es formi a la superfície una capa fina de gel que n'impedeixi la deshidratació. [...]
Pas de molècules d'àcid nucleic o proteïnes des d'un gel a un filtre de nitrocel·lulosa o de niló, per acció de la força de capil·laritat o d'un camp elèctric. [...]
Fenomen pel qual l'aigua en sobrefusió que cau sobre el terra o els objectes que estan a una temperatura inferior a 0 ºC es congela instantàniament i forma una capa de gel. [...]
Capa de sòl, incloent-hi el gel o la matèria orgànica que pot contenir, que es manté a una temperatura igual o inferior als 0°C durant un mínim de dos anys consecutius. [...]
Cadascun dels dos costats de la fulla d'un patí de gel separats per una canal arrodonida, que el patinador posa en contacte directament amb el glaç per descriure un traçat en la direcció volguda. [...]
Tècnica de transferència elèctrica de proteïnes que permet, mitjançant una reacció amb una sonda radioactiva, de detectar una proteïna específica en una mescla proteica que s'ha separat per pes molecular mitjançant l'electroforesi en gel. [...]
Tècnica de transferència d'àcid nucleic que permet de detectar seqüències específiques de DNA en una població de molècules que s'han fragmentat per endonucleases de restricció i s'han separat per pes molecular mitjançant l'electroforesi en gel. [...]
Punt de cocció d'un xarop entre 120 i 130ºC, en què el xarop agafa forma de bola quan s'agafa, amb els dits, d'una cullera que s'ha submergit en un recipient amb aigua freda o amb aigua amb gel. [...]
Tècnica emprada en la visualització de mostres biològiques mitjançant el microscopi electrònic, especialment en estudis de la membrana cel·lular, consistent a congelar l'espècimen amb nitrogen líquid, fracturar-lo amb un micròtom i sublimar-ne part del gel per veure la zona adjacent al lloc de la [...]