Resultats de la cerca frase exacta: 4

Diccionari de la llengua catalana
1. cacauet
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Planta anual de la família de les papilionàcies, de fulles compostes i flors grogues, originària de l'Amèrica del Sud, que després de la florida enterra els fruits incipients (Arachis hypogaea). Fruit del cacauet, llegum indehiscent, de coberta dura que té d'un a tres [...]
2. clofolla
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Embolcall de certs fruits. Clofolles d'avellana, de cacauet, de pinyó, de blat. Closca de l'ou.  [...]
3. mantega
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Substància greixosa, sòlida i homogènia, d'un groc clar, que s'extreu de la llet o de la nata, per agitació. Una bola de mantega. Menjar pa amb mantega. Substància alimentosa semblant, per la seva consistència, a la mantega. Mantega de cacau, de palma, de cacauet, de [...]
4. oli
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Greix de procedència animal o vegetal, líquid a la temperatura de 20 °C. Oli de cacauet, de soia, de sèsam, de gira-sol, de blat de moro. Oli de ricí, d'ametlles dolces, d'eucaliptus. Oli de fetge de bacallà. oli de cedre Oli extret, per destil·lació, del [...]