31.
camallot
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Embotit que es fa de carn magra i sang de porc mesclada amb espècies, posada dins la cotna de la cama i cuixa del porc. [...]
|
32.
garrí
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Porc petit. [...]
|
33.
porcell
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Porc petit. [...]
|
34.
desenllardar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Treure el llard (d'una cosa enllardada), netejar (una cosa enllardada). Desgreixar (la carn del porc). [...]
|
35.
grunyir
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
El porc, fer grunys. El gos i altres animals, rondinar. Una persona, rondinar. Un soroll llunyà, apagat, deixar-se sentir. [...]
|
36.
cotx
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Porc 1 1. [...]
|
37.
gruny
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Crit del porc. [...]
|
38.
garrell -a
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té les cames arquejades, amb la concavitat mirant endins de manera que camina amb els genolls separats i topa dels garrons. Un cavall, un porc, garrell. [...]
|
39.
confitat
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Menja confitada, especialment en sal i vinagre. Avui mengem confitat. Carn, especialment conjunt de llom, costelles i embotits de porc, conservada dins olles amb oli o greix. Confitat d'ànec. [...]
|
40.
botifarró
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Embotit elaborat farcint un budell prim o curt amb carn magra i sang de porc, amanides amb sal, pebre i espècies, i a vegades amb ceba i arròs. [...]
|