71.
nogat
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pasta de farina, de mel i de nous cuita al forn. [...]
|
72.
farinaci -àcia
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Propi de la farina. Fet de farina. Farinós 1 . Un gust farinaci. [...]
|
73.
cerndre
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Passar pel sedàs (qualsevol matèria reduïda a pols). Cerndre la farina, el guix. [...]
|
74.
cristina
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Rosquilla feta a base de farina, ous i anís, i amb sucre per sobre. [...]
|
75.
ensaïmada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pastís en forma d'espiral fet amb flor de farina, ou, sucre i llard. [...]
|
76.
plum-cake
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pastís fet amb mantega, sucre, ous, farina, llevat, rom, panses de Corint i fruites confitades. [...]
plum-cake
[angl.] m. [ED] [HO] Pastís fet amb mantega, sucre, ous, farina, llevat, rom, panses de Corint i fruites confitades. |
77.
farneria
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Dret del pes de la farina. Lloc on hom cobrava el dret del pes de la farina. [...]
|
78.
magdalena
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pastís petit ovalat o rodó, de massa esponjosa, fet de farina, llevat, llet, sucre, ou i oli. [...]
|
79.
esfarinar-se
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Desfer-se com farina. [...]
|
80.
caneló
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Rotlle de pasta de farina farcit, cobert de salsa i gratinat. Rectangle de pasta de farina per a fer un caneló. [...]
|