151.
criptòfit
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Planta que durant el període desfavorable conserva les gemmes perdurants protegides sota terra o dintre l'aigua. [...]
|
152.
interluni
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Temps de la conjunció de la Lluna i el Sol durant el qual la Lluna és invisible. [...]
|
153.
josepet
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Membre de la Guàrdia Cívica creada a Barcelona per l'Administració francesa, durant la guerra contra Napoleó. [...]
|
154.
làgida
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Membre de la dinastia que regnà a Egipte durant l'època hel·lenística. Relatiu o pertanyent als làgides. [...]
|
155.
monoestable
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que presenta principalment un estat estable, amb algun moment d'inestabilitat durant un temps determinat. Dispositiu monoestable. [...]
|
156.
nummulit
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Gènere extingit de macroforaminífers, de closca calcària hialina en forma de llentia, que visqueren durant el paleogen. [...]
|
157.
paleosol
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Sòl antic, desenvolupat durant un moment qualsevol de la història geològica, que s'ha conservat fins avui. [...]
|
158.
penjall
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tros de teixit, especialment cutani, que penja durant una operació quirúrgica o a causa d'un traumatisme. [...]
|
159.
pterodàctil
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Gènere de rèptils pterosaures, de cua curta i quart dit molt desenvolupat, que visqueren durant el juràssic. [...]
|
160.
sobrecongelar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Congelar molt ràpidament (certs aliments) a temperatura molt baixa perquè es conservin durant un període de temps. [...]
|