Resultats de la cerca frase exacta: 175

41. crep de bacallà amb crema de verdures i picada de cibulet
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
42. maçoneria 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Obra de calç, ciment, o algun altre material de cohesió, i pedra picada. Maçoneria de morter, de pedra seca, gabionada. [...]
43. allipebre
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
44. taràntula
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Aràcnid de l'ordre dels araneids, de color fosc i de picada poc dolorosa, al qual s'atribuïa el tarantisme (Lycosa tarentula). [...]
45. picadura
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció de picar; l'efecte. Tabac picat. Un paquet de picadura per a la pipa. Conjunt dels pics o forats que presenta una cosa picada. [...]
46. mondongo
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Carn picada per a embotit. Botifarra de sang, amb carn i altres condiments, generalment feta a casa. Brou o plat fet amb aquest tipus de botifarra. Matança del porc. [...]
47. romesco
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Salsa feta amb nyores, tomàquets, alls i cebes escalivats, una picada d'ametlles o avellanes, oli i altres ingredients, que se serveix com a condiment d'un plat, principalment de peix. [...]
48. ballaruc
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cecidi esfèric que es forma a les fulles i a les branques del roure i d'altres vegetals per la picada de certs insectes que hi dipositen llurs ous. Bony al front.  [...]
49. xistorra
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Embotit llarg i prim fet amb una mescla de carn picada o trossejada de porc o de porc i boví, cansalada o greix de porc, sal, pebre vermell i all, originari de Navarra.  [...]
50. lasanya
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat format per capes de pasta de farina de forma quadrada o allargada i carn picada o verdura, cuinat amb salsa i formatge. Peça plana de pasta alimentosa de farina per a fer lasanya. [...]
Pàgines  5 / 18 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>