Resultats de la cerca frase exacta: 290

121. llei de Debye
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Física
Llei segons la qual, per a un sòlid cristal·lí a baixes temperatures, la calor molar a volum constant creix amb el cub de la temperatura absoluta i és zero en el zero absolut. [...]
122. diagrama de calibratge
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Incertesa de mesura quan el valor mesurat especificat és zero. [...]
123. element puntual
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la Terra
Element de zero dimensions, que té o és només posició. [...]
124. temperatura termodinàmica
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Química
Temperatura mesurada en una escala que parteix del zero absolut. [...]
125. ex nihilo
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Dret
Significat literal: Del no-res. [...]
126. cas índex
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Persona que és el primer cas confirmat d'una determinada malaltia dins d'una població. [...]
127. apodització triangular
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Química
Apodització en què es multiplica un interferograma per una funció simètrica que decreix linealment des d'u, en el centre, fins a zero, en els límits predeterminants, en una espectroscòpia de transformada de Fourier. [...]
128. radiació tèrmica
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Agricultura. Ramaderia. Pesca
Emissió i transferència d'energia en forma d'ones electromagnètiques o partícules subatòmiques que emeten els cossos pel fet de trobar-se a una temperatura absoluta diferent del zero, sense necessitat d'un suport material. [...]
129. òrbita geoestacionària
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la Terra
Òrbita geosíncrona amb inclinació igual a zero respecte del pla equatorial. [...]
130. estimació del límit inferior
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Estimació de l'exposició mínima a una substància potencialment nociva, habitualment igual a zero, que té en compte el consum normal d'un aliment que conté quantitats d'aquesta substància que no es poden detectar analíticament. [...]
Pàgines  13 / 29 
<< Anterior  Pàgina  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  Següent >>