Resultats de la cerca bàsica: 113

Diccionari de sinònims Franquesa
1. pa
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 pa blanc pa morè (o moreno) pa de pagès pa clotós, pa ullat. pa tou, pa del dia. pa eixut, que no és del dia. pa sec fogassa, pa molt ordinari, aplatat i rodó. pa de barrao simpl. barra, pa en forma de barra. pa de motlle pa de crostons, de forma triangular amb un crostó a cada angle [...]
2. crostó
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
(del pa) crosta, tros petit de pa on hi ha més crosta que molla. tostorro, tros gros de pa amb crosta. cantell. Es menjava un cantell de pa. rumbell encetall, el primer crostó que hom talla d'un pa. capciró(de pa), crostonet. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
3. esgrunar
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
esmicolar. engrunar esmollar(el pa) Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
4. manteniment
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 manutenció sustentació alimentació(->) nodriment pa(fig.). Guanyar-se el pa. Donar pa als treballadors. 2 conservacióo conservament Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
5. fermentar
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
llevar(el pa, etc.) rebullir-se(una conserva, etc.) Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
6. sense ambages
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
sense circumloquis sense atenuants francamento amb franquesa explícitament inequívocament brutalment dir les coses pel seu nom dir al pa, pa i al vi, vi (o dir pa al pa i vi al vi) dir al peix, peix clar i català clar i net clar sense embuts net i cru llis i ras llisament rodonament (dir) en rodó [...]
7. galtut
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
Que té les galtes grosses. galtaplè botifler, que té les galtes molt grosses. tenir les galtes de pa tou (o de pa torrat, o de pa de ral, o de formatge) galtagròs(Ruyra) Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
8. raspador
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
ronyera(per a raspar un os, una banya, una peüngla, etc.) ratllador(per a formatge, pa, etc.) Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
9. recremar
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 cremar. Cp. refregir 2 (recremar-sepron.) colrar-se(per ext.) sobtar-se(un guisat) solar-se(la sola del pa) Cp. torrar Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
10. pastador
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
Lloc on hom pasta. pastim, lloc on hom pastava el pa. fenyedor, taula on hom feny o pasta el pa. maurador, íd. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
Pàgines  1 / 12 
Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>