Resultats de la cerca frase exacta: 53

Diccionari de la llengua catalana
1. mel 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pòmul. [...]
2. mel 2
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Substància viscosa, dolça, elaborada per les abelles en una distensió de l'esòfag a partir del nèctar de les flors, la qual és dipositada en les cavitats hexagonals de la bresca. Dolç com la mel, com una mel. Mel verge. Mel de romaní. mel rosada Melrosat [...]
3. meler -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que produeix mel. Persona que ven mel, que tracta en mel. [...]
4. oximel
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mescla de mel, aigua i àcid acètic. [...]
5. melat -ada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Dolç com la mel. De color de mel. [...]
6. mel·li-
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Forma prefixada del mot ll. mel mellis, 'mel'. Ex.: mel·lífer. [...]
7. emmelar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Untar amb mel, endolcir amb mel. Emmelar una llesca de pa. Li havia emmelat la infusió de camamilla. Paraules que li emmelaven l'ànima. [...]
8. electuari
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Preparació farmacèutica feta amb pólvores, polpes, etc., barrejades amb mel, xarop o un altre component, formant una massa pastosa. [...]
9. brescam
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bresca sense mel. [...]
10. mel·lificar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Les abelles, fer mel. [...]
Pàgines  1 / 6 
Pàgina  1  2  3  4  5  6  Següent >>