61.
altura equivalent a un plat teòric efectiu
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Química
Quocient entre la longitud d'una columna cromatogràfica i el nombre efectiu de plats teòrics. [...]
|
62.
plat de l'hortolà
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
63.
feijoada (plat a base de mongetes típic de la cuina brasilera i portuguesa)
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
64.
greal
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat, generalment gran o profund. [...]
|
65.
ous al plat amb xoriço
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
66.
rostar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Escurar amb un tros de pa (una cassola, un plat, etc.). [...]
|
67.
bavalles
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Baves. Rosegalls que deixa algú al plat, el bestiar a la menjadora, etc. [...]
|
68.
poutine (plat d'origen quebequès fet a base de patates fregides, formatge i salsa calenta)
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
69.
rosegall
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cosa rosegada. Menjar que es deixa a mig rosegar. Menjar que es deixa al plat, a la menjadora. Deixalla, restes, de cosa usada. [...]
|
70.
porrada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat a base de porros bullits. [...]
|