Resultats de la cerca bàsica: 949

Diccionari de la llengua catalana
81. morterot
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Morter sec a trossos, procedent d'un enderroc. [...]
82. verol
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Color que pren un fruit en verolar. Fruit, especialment raïm, que verola. [...]
83. cassalla
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Beguda alcohòlica d'alta graduació i molt seca. [...]
84. capbrot
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Flor o fruita terminal d'una branca. [...]
85. pastís 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Massa de farina i d'oli o mantega, ensucrada o salada i aromatitzada, cuita al forn, que se sol guarnir o farcir amb crema, fruita, carn trinxada, etc. [...]
86. gema
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Dolç sec compost de sucre i rovell d'ou. [...]
87. llistonar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Prat sec o erm en què predomina el llistó. [...]
88. brusc 2 -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que es manifesta d'una manera sobtada i violenta. Un canvi brusc de temperatura. Una escomesa brusca. Aspre, sec, no complimentós. Un home brusc. Té un caràcter brusc. Paraules brusques. Maneres brusques. [...]
89. abacallanar-se
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Una persona, tornar-se seca com un bacallà, amagrir-se extraordinàriament. [...]
90. llumenera 2
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Branca seca de pi que resta encara a l'arbre. [...]
Pàgines  9 / 95 
<< Anterior  Pàgina  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  Següent >>