1.
diluir
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Disminuir la concentració d'una substància sòlida, líquida o gasosa per dilució, dit sobretot en el cas de les dissolucions. [...]
|
2.
diluir
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Química
Disminuir la concentració d'una substància sòlida, líquida o gasosa per dilució, especialment en una solució. [...]
|
3.
dilució límit
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Tècnica que consisteix a diluir progressivament una suspensió amb l'objectiu de produir alíquotes que continguin una única cèl·lula o microorganisme. [...]
|
4.
mètode plus
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Mètode que consisteix a diluir un medicament amb aigua o amb una barreja hidroalcohòlica, i a administrar-lo a intervals regulars sucussionant-lo abans de cada presa, amb l'objectiu de potenciar-ne les propietats terapèutiques sense que augmenti el risc d'agreujament homeopàtic o l'aparició d [...]
|
5.
deixatar
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Fer que una substància sòlida, en contacte amb un líquid, es disgregui i s'hi mescli. [...]
|
6.
diluïdor
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Química
Aparell utilitzat per a diluir una mostra, especialment una solució. [...]
|
7.
agent de suport
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Additiu alimentari utilitzat per a dissoldre, diluir, dispersar o modificar físicament un altre additiu alimentari per tal de facilitar-ne el maneig, l'aplicació o l'ús sense alterar-ne la funció ni tenir cap efecte sobre el producte on s'aplica. [...]
|
8.
dosi en sec
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Dosi que s'administra en forma de glòbul, grànul, comprimit o pólvores, sense diluir. [...]
|
9.
agent de suport
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Additiu alimentari que s'utilitza per a dissoldre, diluir, dispersar o modificar físicament un altre additiu alimentari per a facilitar-ne el tractament, l'aplicació o l'ús sense alterar-ne la funció ni tenir cap efecte sobre el producte en què s'aplica. [...]
|
10.
dilució límit
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Tècnica que consisteix a diluir progressivament una suspensió amb l'objectiu de produir alíquotes que continguin una única cèl·lula o microorganisme. [...]
|