Resultats de la cerca frase exacta: 92

61. llupolització
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Acció d'afegir llúpol durant l'ebullició del most en l'elaboració de la cervesa per donar-li el sabor amarg característic. [...]
62. carxofera
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Planta herbàcia perenne, de les famílies de les compostes, de 90 a 150 cm d'alçada, que es cultiva en climes temperats i secs i terrenys profunds i frescals. Les fulles contenen inulina i un principi amarg; en infusió, preferentment les fresques, són aperitives, digestives i afavoridores de la [...]
63. feniltiourea
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Compost de gust intensament amarg per a un 70% de la població i insípid per a la resta. Aquest diferent comportament del gust és heretat com un caràcter dominant. La fórmula del compost és C6H5NHCSNH2; comprèn un grup N-C=S, del qual depèn el peculiar sabor amarg [...]
64. limonina
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Triterpenoide de fórmula C26H30O8, responsable del gust amarg del suc dels fruits dels cítrics. [...]
65. podridura amarga de la poma
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Agricultura. Ramaderia. Pesca
Alteració fisiològica de la poma que es manifesta pel desenvolupament de petites taques a l'epidermis i que dona gust amarg a la polpa. [...]
66. proantocianidina
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Flavonoide present en diversos aliments i begudes, com ara el te verd i el vi negre, als quals aporta un sabor astringent o amarg. [...]
67. acíbar (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m 1 sèver. 2 bot [áloe] àloe, sèver. 3 fig disgustos pl, amargures f pl. 4 amargo como el acíbar amarg com el fel.  [...]
68. tintura de genciana composta
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Preparat de genciana polvoritzada, pela de taronges amargues i llavor de cardamom, en una solució de glicerol, alcohol i aigua. Era emprada com a amarg. [...]
69. absintina
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Principi actiu amarg extret de les fulles del donzell, que dona a l'absenta el seu gust característic i és afegit als vermuts com a estomacal. [...]
70. herba felera
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Planta herbàcia anual de la família de les labiades, que creix en erms, guarets i pedregars secs; de gust amarg i aromàtic, té propietats antiespasmòdiques, diürètiques i antiartrítiques. [...]
Pàgines  7 / 10 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Següent >>