51.
Preposicions 'a', 'de' i 'per' davant de nom propi amb l'article 'el' / 'del Bierzo' o 'd'El Bierzo'?
Font
Fitxes de l'Optimot
. Per exemple:
L'article publicat en El Periódico sobre la igualtat d'homes i dones és molt polèmic. (en lloc de a El Periódico)
El sopar que va oferir El Celler de Can Roca va deixar tothom impressionat. (en lloc de ofert per El Celler de Can Roca)
[...]
|
52.
targeta vitícola
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Agricultura. Ramaderia. Pesca
Document virtual identificat per un codi numèric associat a una persona física o jurídica a la qual acredita davant del celler per a poder lliurar-li el raïm, amb destinació a vinificació, procedent de parcel·les inscrites en el Registre vitivinícola de Catalunya. [...]
|
53.
rebost
Font
Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 celler(usat a València. Alc.) dipòsit. provisoria, indret, en certs establiments, destinat a guardar les provisions. 2 provisió. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
|
54.
ventilar
Font
Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 airejar. respirar(intr.), ventilar-se, un lloc clos, per alguna obertura. El celler respira per aquesta finestreta. 2 Fig. discutir. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
|
55.
vi de finca qualificada
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Agricultura. Ramaderia. Pesca
Vi inclòs dins d'una denominació d'origen protegida i produït en un territori determinat d'una extensió inferior a la del terme municipal, d'on resulten vins amb característiques qualitatives especials i que s'obté per un procés d'elaboració en celler que assegura la qualitat del raïm en la [...]
|
56.
sommelier
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Treball
Persona experta en la degustació i el consum de vins, que s'ocupa de seleccionar els vins i, en general, d'elaborar la carta de vins i altres begudes del restaurant o de l'establiment on ofereix els seus serveis, de tenir cura de l'emmagatzematge i la conservació dels vins al celler i d'aconsellar [...]
|
57.
sommelier
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Persona experta en la degustació i el consum de vins, que s'ocupa de seleccionar els vins i, en general, d'elaborar la carta de vins i altres begudes del restaurant o de l'establiment on ofereix els seus serveis, de tenir cura de l'emmagatzematge i la conservació dels vins al celler i d'aconsellar [...]
|
58.
sommelier
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Lleure. Turisme
Persona experta en la degustació i el consum de vins, que s'ocupa de seleccionar els vins i, en general, d'elaborar la carta de vins i altres begudes del restaurant o de l'establiment on ofereix els seus serveis, de tenir cura de l'emmagatzematge i la conservació dels vins al celler i d'aconsellar [...]
|
59.
soterrani
Font
Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
m. (≠ subterrani, adj.) cova cupo sitja(per a guardar gra, olives, etc.) celler(per al vi) cripta(d'una església) catacumbes, soterrani que serveix de cementiri, en certes esglésies. hipogeu, tomba subterrània. galeria, camí subterrani. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
|
60.
humit
Font
Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 rellento rellentós. Aquest celler és molt rellent. humitós, lleugerament humit. romàtic, es diu d'una peça on, per l'excessiva humitat, les coses es floreixen i és malsà. somall, a mig assecar. Llonganissa somalla. Castanyes somalles. espurnejant, es diu dels ulls humits, plorosos. 2 Ésser [...]
|