FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Massa feta d'ametlles, de pinyons, d'avellanes o de nous torrades, amb mel o feta de coco, fruites confitades, xocolata, etc., que normalment es presenta en barres rectangulars. Torrons de Xixona, d'Alacant, d'Agramunt. Una barra de torrons. Torró de massapà, de crema. Càrrec ben [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Eriçar, posar rígida, (una cosa que normalment és flexible i ajaguda). El gat enreveixinava la cua. Algú, posar-se ferm a no cedir, a no doblegar-se al que li mana de fer qui té dret, qui té autoritat sobre ell, etc. Han fet fora l'aprenent perquè s'enreveixinava [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Discurs pronunciat en públic, normalment per un sacerdot, per a edificació dels assistents. Els sermons del pare Manel. Fer un sermó. Anar a sentir un sermó, anar a sermó. El sermó de la muntanya. Els sermons de sant Vicent Ferrer. Amonestació, exhortació, [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que traça. Aparell per a traçar. Dispositiu que dibuixa un gràfic resseguint-ne els traços a partir de senyals elèctrics originats normalment en un ordinador. Substància que conté un o diversos núclids radioactius i permet de seguir l'evolució d'una [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tall de carn de bou o de vedella per a fer a la graella, a la planxa o bé fregit. bistec rus Carn picada, normalment barrejada amb ou i assaonada amb all, ceba, julivert, etc., de forma arrodonida i plana, que se serveix fregida o a la planxa. bistec tàrtar Carn picada de bou o de [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Família de plantes dicotiledònies, que comprèn sobretot herbes i arbustos però també arbres i lianes, generalment recobertes de pèls aspres, de fulles normalment enteres, flors agrupades en cimes escorpioides o helicoides, i fruits secs o carnosos, esteses per les [...]