31.
quallada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Part quallada de la llet. [...]
|
32.
tauler 2 taulera
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Persona que té una taula de vendre llet, carn, etc. tauler de taula de canvi Oficial posat al front de les taules de canvi. [...]
|
33.
cabreria
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Casa on hom ven llet de cabra. [...]
|
34.
maternització
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Procés d'obtenció de la llet adaptada. [...]
|
35.
pesainfants
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bàscula per a pesar infants de llet. [...]
|
36.
quefir
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Beguda alimentosa efervescent, feta de llet fermentada. [...]
|
37.
talvina
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Farinetes fetes amb llet d'ametlles. Talvinada. [...]
|
38.
agrir
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer tornar agre. La calor ha agrit la llet. Esdevenir agre. La llet s'ha agrit. Enverinar, amargar. Això ha agrit la qüestió. Tants infortunis el van agrir. [...]
|
39.
flam 2
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pastís de llet, ous i sucre que es posa al bany maria dins un motlle, perquè es prengui. Menja diversa presentada en forma de flam. Flam d'arròs. [...]
flam2
|
40.
puré
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Aliment triturat, cuit, reduït a pasta, fet a base d'hortalisses i, a vegades, amb llet, mantega, ous, carn i espècies. Puré de pèsols, de mongetes, de patates. [...]
|