Alcaloide bicíclic trimetilat derivat de la xantina, inodor i de sabor amarg, que cristal·litza en forma de prismes hexagonals que se sublimen a 178 ºC i fonen a 238 ºC. [...]
Nata, amb un mínim del 30 % de matèria grassa, fermentada amb bacteris o agents de fermentació, de gust lleugerament amarg, color blanc i textura untuosa, que aguanta la calor. [...]
Substància nitrogenada d'origen vegetal de gust amarg, de caràcter bàsic i estructura química variada, que a petites dosis té tenir marcats efectes farmacològics sobre els éssers humans i els animals. [...]
Escorça d'un arbre (Picramnia antidesma) de la família de les simarubàcies, originari de Jamaica, Mèxic i Panamà. És rica en picramnina, un principi amarg, i és emprada com a tònic, depuratiu i antisifilític. [...]
Glicòsid amarg, de fórmula C16H18O10, extret de l'escorça del freixe. La seva solució presenta el fenomen de fluorescència blava. Té una acció lleugerament febrífuga. [...]