31.
vinicultura
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Elaboració del vi. [...]
|
32.
brisa 1
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Subproducte obtingut de l'elaboració del vi, constituït per la rapa, la pell, el pinyol i la polpa del raïm. [...]
|
33.
matroneu
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Galeria o tribuna interna que, en diverses basíliques dels segles v i vi, s'acostumava de reservar a les dones. [...]
|
34.
botell
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Carretell de fusta amb un galet de forma esclafada que serveix per a beure vi, usat pels pagesos i els treballadors. [...]
|
35.
cupatge
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Operació de barrejar vins, olis o altres productes per obtenir un vi, un oli o un altre producte de caràcters especials. [...]
|
36.
dècim -a
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Dècima part d'un bitllet de loteria. He comprat un dècim. Mesura de capacitat per a vi, equivalent a 40 litres. [...]
|
37.
enòfil -a
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Amant del bon vi. [...]
|
38.
marsala
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vi propi de Sicília. [...]
|
39.
vinari -ària
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Destinat a tenir-hi vi. [...]
|
40.
barraler barralera
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Persona que beu molt vi. [...]
|