Resultats de la cerca frase exacta: 29

11. precuinat -ada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que es ven ja mig cuinat o preparat de manera que la seva elaboració és més ràpida. [...]
12. calderada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Allò que cap, que ha estat cuinat en una caldera. Menjar per als porcs preparat fent bullir patates, cols, naps, etc. [...]
13. rasclum
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cosa que, gratant o rascant, s'ha separat d'allò a què estava adherida. Menjar que ha quedat agafat al recipient en què s'ha cuinat. [...]
14. lasanya
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat format per capes de pasta de farina de forma quadrada o allargada i carn picada o verdura, cuinat amb salsa i formatge. Peça plana de pasta alimentosa de farina per a fer lasanya. [...]
15. cassolada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Menjar que s'ha cuinat d'un cop en una cassola. S'ha menjat una cassolada d'arròs. Manifestació de protesta consistent a fer repicar cassoles o altres atuells metàl·lics percudint-los insistentment. S'ha convocat una cassolada en contra de les noves mesures governamentals.  [...]
16. olla
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
un grau de temperatura superior al de l'ebullició a l'aire lliure. Menjar cuinat amb olla, especialment el que es fa bullint carn i verdures. olla barrejada Menjar que se serveix sense separar la carn i la verdura del brou, sovint amb arròs i fideus. ésser de l'olla Ésser [...]
17. bé 2
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
bé una mercaderia. Acabar bé, resultar bé, sortir bé una cosa. De bona manera, rectament, especialment d'una manera conforme al deure. Treballar bé. Cuinar bé. Un dinar ben cuinat. Cantar bé, ballar bé. Obrar bé, portar-se bé. Un orador que parla molt [...]
18. mousse [fr]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Plat cuinat d'origen francès fet amb diferents ingredients que es quallen després de barrejar-los amb clara d'ou batuda, nata batuda o gelatina. [...]
19. fondue [fr]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Plat cuinat d'origen suís fet amb formatge barrejat amb vi blanc, que es manté fos en un recipient en què, servit a taula sobre un fogonet, els comensals suquen bocins de pa. [...]
20. cuinada
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f [cuinat] guiso m, guisado m. Una cuinada de faves, un guiso de habas.  [...]
Pàgines  2 / 3 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  Següent >>