FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat format per capes de pasta de farina de forma quadrada o allargada i carn picada o verdura, cuinat amb salsa i formatge. Peça plana de pasta alimentosa de farina per a fer lasanya. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Menjar que s'ha cuinat d'un cop en una cassola. S'ha menjat una cassolada d'arròs. Manifestació de protesta consistent a fer repicar cassoles o altres atuells metàl·lics percudint-los insistentment. S'ha convocat una cassolada en contra de les noves mesures governamentals. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
un grau de temperatura superior al de l'ebullició a l'aire lliure. Menjar cuinat amb olla, especialment el que es fa bullint carn i verdures. olla barrejada Menjar que se serveix sense separar la carn i la verdura del brou, sovint amb arròs i fideus. ésser de l'olla Ésser [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
bé una mercaderia. Acabar bé, resultar bé, sortir bé una cosa. De bona manera, rectament, especialment d'una manera conforme al deure. Treballar bé. Cuinar bé. Un dinar ben cuinat. Cantar bé, ballar bé. Obrar bé, portar-se bé. Un orador que parla molt [...]
Plat cuinat d'origen suís fet amb formatge barrejat amb vi blanc, que es manté fos en un recipient en què, servit a taula sobre un fogonet, els comensals suquen bocins de pa. [...]