11.
arrossegall
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Lleure. Turisme
Joguina que s'arrossega per mitjà d'un mànec o un cordill. [...]
|
12.
manyotera de gala
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Protecció civil. Defensa
Cordill gruixut de color blanc amb funció ornamental que es penja del cinturó. [...]
|
13.
batímetre
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la Terra
Aparell destinat a la batimetria. Els primers batímetres foren els clàssics escandalls formats per un plom i un cordill, però la teledetecció ha proveït la batimetria d'aparells molt més precisos i capaços de prendre moltes més mesures, com ara els sonars i els lidars hidrogràfics aeroportats. [...]
|
14.
plomada òptica
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la Terra
Plomada interna i sense cordill que informa a través d'un visor en els aparells topogràfics moderns. [...]
|
15.
bandúrria d'ossos
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Arts
Instrument musical de percussió típic de Castella que consta d'un idiòfon rascat fet d'ossos i un cordill. [...]
|
16.
signe de Richardson
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Aplicació d'un cordill estrenyent-lo al braç que, en cas de mort, no produeix repleció de les venes perifèriques. [...]
|
17.
brunzidora
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Lleure. Turisme
Joguina que consisteix en una tauleta lligada a un cordill que es fa girar en l'aire i produeix un brunzit. [...]
|
18.
enfilada
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
Tècnica que consisteix a fer passar per un fil o cordill diferents tipus de granadura, especialment per a fer collarets i polseres. [...]
|
19.
plomada
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la Terra
Instrument per a determinar la verticalitat en un punt del terreny, consistent en un pes sostingut a l'extrem d'un cordill. [...]
|
20.
descosir
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Retirar el fil o el cordill amb què s'ha cosit una peça de carn, una au o un peix, després d'haver-se cuit. [...]
|