Resultats de la cerca bàsica: 33.475

Diccionari de la llengua catalana
81. facoquer
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
82. polaina
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mitja calça de drap o de cuir que cobreix la cama des de sota el genoll al peu, cordada ordinàriament per la banda de fora.  [...]
83. rossam
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Ramat de bestiar de peu rodó. [...]
84. cerra
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pèl gruixut i aspre. Les cerres d'un senglar, d'un porc. Les cerres de la cua d'un cavall. [...]
85. pediforme
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té forma de peu. [...]
86. ribeller
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Peu o suport de ribella. [...]
87. cirial
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Candeler llarg, sense peu, que porten els escolans en els oficis religiosos. [...]
88. llom
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
porc, sobretot de les parts davantera i mitjana, magra, gustosa i molt apreciada. Llom de porc amb mongetes. llom embotit Llom de porc posat sencer en salmorra i adobat amb pebre vermell o cuit, embotit dins un budell. Cavalló 1. Part superior i convexa d'una cosa. El llom d'una muntanya, d [...]
89. porquejar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer porqueries. No porquegis a taula! Fer la matança del porc i les feines subsegüents. [...]
90. salprendre
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Salar (una vianda) fent que la sal hi penetri. Porc fresc o salprès. Sardina salpresa.  [...]
Pàgines  9 / 3.348 
<< Anterior  Pàgina  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  Següent >>