Optimot. Consultes lingüístiques - Llengua catalana

cànem

1 1 m. [AGA] [BOS] [LC] Planta anual dioica de la família de les cannabàcies, de fulles palmatisectes, amb les flors masculines disposades en panícula i les femenines en glomèrul, originària d'Àsia central i cultivada extensament per obtenir-ne les fibres i les llavors (Cannabis sativa).
1 2 [BOS] [LC] cànem bord Herba de la família de les compostes, de tija erecta, fulles linears o lanceolades, abundants, i capítols petits blanquinosos en panícula terminal, originària de l'Amèrica del Nord i naturalitzada als llocs ruderals de quasi tot Europa (Conyza canadensis).
1 3 [BOS] [LC] cànem d'aigua Malrubí d'aigua.
1 4 [AGA] [BOS] [LC] cànem de bruixa Acant 1 1.
1 5 [BOS] [IMI] cànem de Guinea Herba anual de la família de les malvàcies, alta, de fulles lobades o dividides en segments linears i flors groguenques, originària de l'Àfrica tropical i cultivada àmpliament, la tija de la qual produeix una fibra comercial emprada com a substitut del jute (Hibiscus cannabinus).
1 6 [BOS] [LC] cànem de Manila Abacà.
1 7 [AGA] [BOS] [LC] cànem indi Cànem d'una raça especialment glandulosa, conreada per a obtenir l'haixix (Cannabis sativa var. indica).
2 m. [IT] [LC] Fibra tèxtil treta del cànem que serveix especialment per a fer cordes, cordills, etc. Una corda de cànem.
Institut d'Estudis Catalans
Abreviacions