21.
extrasec -a
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Dit del cava que té una quantitat de sucre residual inferior al cava extrasec, entre 12 i 17 g per litre. [...]
|
22.
semidolç -a
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Dit del vi que té una quantitat de sucre residual inferior al dolç, amb un màxim de 45 g per litre. [...]
|
23.
tècnica ultrasensible
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Mètode de mesura de la càrrega viral en concentracions inferiors a 20.000 còpies d'RNA víric per litre de plasma. [...]
|
24.
brut
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Dit del cava que té una quantitat de sucre residual inferior al cava extrasec, amb un màxim de 12 g per litre. [...]
|
25.
extrabrut
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Dit del cava que té una quantitat de sucre residual inferior al cava brut, amb un màxim de 6 g per litre. [...]
|
26.
potassèmia
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Concentració de potassi a la sang. Les xifres normals per a les persones són de 3,5 a 5 mil·liequivalents per litre. [...]
|
27.
osmolaritat
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Química
Expressió de la concentració d'una solució aquosa osmòticament activa, que indica el nombre total de partícules, ions i molècules per litre de solució. [...]
|
28.
solució molar
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Solució en què cada litre de solvent conté un mol de solut. És designada amb el símbol M/1 o 1M. [...]
|
29.
mil·lilitre
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Unitat de volum en el sistema mètric equivalent a la mil·lèsima part d'un litre i a un centímetre cúbic; el seu símbol és ml. [...]
|
30.
vinagre de vi
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Agricultura. Ramaderia. Pesca
Vinagre obtingut exclusivament per la fermentació acètica del vi, amb una acidesa total expressada en àcid acètic igual o superior a 60 grams per litre. [...]
|