61.
llupolització
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
Acció d'afegir llúpol durant l'ebullició del most en l'elaboració de la cervesa per donar-li el sabor amarg característic. [...]
|
62.
limonina
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Triterpenoide de fórmula C26H30O8, responsable del gust amarg del suc dels fruits dels cítrics. [...]
|
63.
podridura amarga de la poma
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Agricultura. Ramaderia. Pesca
Alteració fisiològica de la poma que es manifesta pel desenvolupament de petites taques a l'epidermis i que dona gust amarg a la polpa. [...]
|
64.
proantocianidina
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Flavonoide present en diversos aliments i begudes, com ara el te verd i el vi negre, als quals aporta un sabor astringent o amarg. [...]
|
65.
acíbar
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m 1 sèver. 2 bot [áloe] àloe, sèver. 3 fig disgustos pl, amargures f pl. 4 amargo como el acíbar amarg com el fel. [...]
|
66.
carxofera
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Planta herbàcia perenne, de les famílies de les compostes, de 90 a 150 cm d'alçada, que es cultiva en climes temperats i secs i terrenys profunds i frescals. Les fulles contenen inulina i un principi amarg; en infusió, preferentment les fresques, són aperitives, digestives i afavoridores de la [...]
|
67.
feniltiourea
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Compost de gust intensament amarg per a un 70% de la població i insípid per a la resta. Aquest diferent comportament del gust és heretat com un caràcter dominant. La fórmula del compost és C6H5NHCSNH2; comprèn un grup N-C=S, del qual depèn el peculiar sabor amarg [...]
|
68.
tintura de genciana composta
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Preparat de genciana polvoritzada, pela de taronges amargues i llavor de cardamom, en una solució de glicerol, alcohol i aigua. Era emprada com a amarg. [...]
|
69.
absintina
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Principi actiu amarg extret de les fulles del donzell, que dona a l'absenta el seu gust característic i és afegit als vermuts com a estomacal. [...]
|
70.
herba felera
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Planta herbàcia anual de la família de les labiades, que creix en erms, guarets i pedregars secs; de gust amarg i aromàtic, té propietats antiespasmòdiques, diürètiques i antiartrítiques. [...]
|